Általános tudnivalók

Idény

A vadászati idény február elsejével kezdődik és november végéig tart. A legkedveltebb időszakok az áprilistól kezdődő esős évszak végét jelentő évszaktól, egészen november végéig terjedő időszak Fotószafaris kirándulásoknál ajánlott a május-szeptember időszakot választani, mivel a téli - száraz évszakban eredményesebb a vadfotós les.

Fegyver

Fegyvert, amennyiben a vadászvendég saját fegyverével érkezik namíbiai vadászatára, olyan fegyvert érdemes hozni a szafarira ami már rég bevált ismert fegyver,megbízható,ismerjük a mehanizmusát, biztosítását stb. Én személy szerint minden Namíbiába érkező vadászvendégemet arra kérem hogy saját fegyverével jöjjön el egy namíbiai szafarira. Van lehetőség fegyver bérletre is, de az ott bérelt idegen puska biztos nem úgy fekszik a vadász kezében mint a saját fegyvere. Más a biztosítása, valószínű más típusú távcsővel (szálkereszttel) szerelték, más az agyazása stb. A kaliber választásnál, széles a paletta. Volt már vadászvendégem aki 6,5x57 kaliberű vadászfegyverével vadászta végig, most már több alkalommal velem Namíbiát, de egy ilyen kalibernél azért nagyon biztos kéz kell ahhoz hogy biztosan tudjon minden vadra lőni. Szerintem, az átélt tapasztalatok alapján, a 30-06-os kalibertől szinte minden kaliber jó, és használható a szafarin. Ezen belül természetesen minden kalibernek megvan az előnye és hátránya. Egy 9,3x62-es kaliber tökéletes lehet nyári időszakban fedett terepen amikor nem kell messze lőni, de téli időszakban amikor esetleg a terep úgy kívánja, jobb lehet egy 8x68-as vagy 300 Weatherby Mag. Kaliberű vadászfegyver a messzi lövésekhez.

Vízum

Namíbiai beutazáshoz védőoltások nem szükségesek, az utazáshoz szükséges gyógyszerellátásról érdeklődjön nálunk. A namíbiai beutazáshoz vízum szükséges melyet vendégeink részére intézzük. Továbbá vállaljuk a repülőjegyek intézését. A vízum és a vadászati engedély kiváltásához a Vendég és a nem vadászó kísérő biztosítja a legalább a hazautazás időpontja + 6 hónapig érvényes útlevelének közjegyzővel hitelesített másolatát, valamint 3 db színes igazolvány képet. A vízumügyintézés határideje 60 nap. Amennyiben vendég nem tudja eljuttatni a vízumügyintézéshez szükséges dokumentumokat az utazást legalább 60 nappal megelőző időszakban, és ebből adódóan nem tudjuk időben a kérelmet leadni, az ebből eredő károkért-költségekért felelősséget nem vállalunk. Az utazást megelőző 60 napon belül igényelt vízumok esetében a felmerülő plussz költségek vendégeket terheli.

Éghajlat

Az ország éghajlatát két évszak határozza meg: A nyári esős évszak és a téli száraz évszak. A nyár (esős évszak), kezdődik október végétől és tart kb. április végéig. Ez időszakban esik a legtöbb eső. Namíbiában az évi csapadékmennyiség átlag 350 mm. Ebben az évszakban érkező vadászvendégeknek arra kell számítani hogy fedett a terep, így a kaliber és a hozzávaló lőszerválasztásnál ez fontos szempont. A napi hőmérséklet délben 30 celsius fokig emelkedhet, de éjszaka sem hűl 15 - 20 celsius fok alá. Az öltözködésnél inkább a könnyű öltözet javasolt, érdemes valamilyen kabátot is hozni, mert reggel korán a nyitott autón hűvös lehet. Ha lábbelit választunk mindenképpen olyat válasszunk, ami már bejáratott, ne ezen a vadászaton próbáljuk ki a legújabb bakancsot mert esetleg csúnyán feltörheti a lábunkat. A ruházat anyaga olyan legyen ami jól bírja az erős tövises, tüskés bozótos terepet. Fontos, főleg ezen időszakban érkező vendégeknek a forró afrikai nap ellen a védekezés. Ajánlott a széles karimájú kalap, ami véd a nap égető sugarai ellen, magas faktorszámú naptej, napszemüveg, ami véd az erős napsütés és az esetleg szembe jutó finom por ellen. A tél (száraz évszak), május elejétől kezdődik és tart október végéig. Az évszakot a hideg éjszakák, reggelek jellemzik. Hajnalban akár 5 celsius is lehet. A hőmérséklet napközben max 20-25 celsius fok. Öltözködésnél a réteges öltözködés javasolt. A terep ebben az évszakban kopár, kevés fű, gyenge takarás, vadászat szempontjábból kedvezőbb.Vissza